Hašimoto i ja smo na ti

Hašimoto i ja smo se upoznali krajem prošle godine, nakon vrlo stresnih situacija.
Znate kako kažu ljudi, posle kiše dođe sunce, e pa meni je došao Hašimoto. Ja se gostima inače uvek radujem, ali ovaj mi nije uopšte prijao. Prvo, došao je nepozvan, drugo došao je kradom, tako da neko vreme nisam ni primetila da je tu, samo su mi u svakodnevicu ušle neke njemu svojstvene pojave. Drugo, na poklon mi je doneo, ni manje ni više, nego 10kg. Uspeo je da mi ih lepo, slojevito nataloži za vrlo kratko vreme, svaka mu čast. Dobila sam i neku čudnu nevidljivu i vrlo usku ogrlicu, ne prija mi baš način na koji steže, ali šta ću, poklonu se u zube ne gleda.

Ovaj gost je prilično promućuren, morala sam da primetim, pa kako daje, tako i uzima i to bez ikakvog pitanja. Tako mi je uzeo po neki delić sećanja, sve iz skorije prošlosti, pa sam se iznova oduševljavala pričama koje su mi već ispričane, jednom ili više puta. Jednom sam čak i dva puta, prvi put, probala neki sladoled. Nije loše kada čovek otkriva nove stvari, pa makar i više puta.

Kose, hvala Bogu, imam na pretek, pa mi nije teško palo što mi je malo proredio, taman da mi olakša. To mu dođe kao kad nam frizer onim reckastim makazama malo istanji krajeve.

I tako, malo po malo, useli se čovek. Mada, ja se trudim da udesim da mi ne ugrožava životni prostor, jer ako je tu, ne moram još i da mu olakšavam. 

Vidite ovako, on ne voli jod, i voleo bi kada bih mu dozvolila da ga iz vidokruga izbace neke baje kao što su kupus, kelj, prokelj, ili da se recimo, oklizne o senf. Ali kod mene nema cile mile, ne dozvoljavam to ni u kom slučaju. Isto bi voleo da se druži sa glutenom, ali baš zato što njemu prija njegovo društvo, ja sam odlučila da meni ne prija. Pa sam ga skroz izbacila. Ali zato, kokosovo ulje, na koje je on alergičan, koristim za sve. Na njemu pržim, pojedem po par kašičica dnevno, stavljam ga na kosu i mažem njime kožu. Pa da mi barem koža bude lepa, kad već kilograma još uvek ne mogu da se otarasim.

Više o ishrani kod osoba koje imaju Hašimoto možete pogledati na ovom sajtu. Saveti sa ovog sajta su mi dosta pomogli da se uputim u njegovu ćud i da na osnovu toga regujem i korigujem njegovu preku narav.

Ne dozvolite da bolest kontroliše Vaš život,
Vi kontrolišite bolest i živite!“

 

Antitela mu tako dolaze, malo po malo, samo ih nakuplja, ali rešiću se ja i njih, ako ne potpuno, onda ću ih barem naučiti kako se ponaša. Red mora da se održava. Hormoni su mi poludeli kada su ga ugledali, nije mi lako da ih kontrolišem čak i sa tabletama. Ali, strpljenje je majka uspeha.

 Tako je to kod mene ovih dana. Prilično turbulentno, reklo bi se. Ali da nije tako, ko zna da li bih se nekada odlučila da menjam svoj stil života i da promenim navike u ishrani. Verujem čvrsto da se sve dešava sa razlogom, pa ću zato plesati sa Hašimotom dokle god ga noge ne zabole i ne pobegne glavom bez obzira. Možda i ne pobegne, ali ću ga barem dobro umoriti. Ne dam ja na sebe tako lako. 

Koja su Vaša iskustva sa uvaženim gospodinom? Kako se ponaša prema Vama? I kako se Vi ponašate prema njemu? Podelite sa mnom Vaša iskustva i pitajte me ukoliko imate neku nedoumicu. Rado ću pomoći ukoliko je to u mojoj moći. 

Ne čekajte ni časa. Osvestite se i krenite. Povedite i Hašimota sa sobom, kad je već tu. Život vas čeka.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *